Шольц: Путін не готовий до переговорів про справедливий мир 

Четвер, 2 березня 2023, 10:24

Канцлер Німеччини Олаф Шольц наразі не вірить, що президент Росії Владімір Путін готовий вести переговори про "справедливий мир" в Україні.

Про це він заявив у четвер під час виступу в Бундестазі, присвяченому війні в Україні, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Чи готовий взагалі Путін до переговорів про повернення цих принципів та справедливого миру? На цей момент ніщо не вказує на це", - вважає канцлер Німеччини.

У Німеччині пропонують записувати розмови Шольца і Путіна, досі цього не робили

Путін радше покладається на загрозливі жести, такі як призупинення дії ядерного договору зі Сполученими Штатами, додав Шольц.

Колишній канцлер Німеччини Гельмут Шмідт говорив про принцип "збалансованої взаємності" з огляду на Гельсінський процес 1970-х – але про це не може бути й мови, доки Путін загрожує існуванню України і водночас основам європейського миропорядку, зазначив канцлер.

"Не можна вести переговори з приставленою до скроні рушницею - хіба що про власну покору", - заявив Шольц.

Тим більше примітно, що президент України Володимир Зеленський представив пропозиції щодо міцного, справедливого миру на саміті G20 у листопаді, додав Шольц.

У річницю повномасштабного вторгнення  Шольц пообіцяв підтримувати Україну, скільки буде необхідно, і закликав президента РФ Владіміра Путіна припинити війну.

1 березня Шольц пообіцяв наростити виробництво боєприпасів на тлі війни в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.