Глава МЗС Латвії закликав до гармонізації санкцій ЄС проти Росії та Білорусі

Середа, 22 березня 2023, 07:14

Латвія вважає, що санкції, запроваджені проти Білорусі у зв'язку російським вторгенням в Україну, слід узгодити з введеними проти Росії обмеженнями.

Про це, як пише "Європейська правда", глава МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс заявив на засіданні Ради ЄС із загальних питань 21 березня, йдеться у заяві на сайті МЗС Латвії.

На зібранні з європейськими колегами в Брюсселі Рінкевичс закликав якнайшвидше узгодити санкції, запроваджені проти Білорусі, із санкціями проти Росії. Таким чином вдасться зменшити можливість їхнього обходу, зауважив міністр.

Рінкевичс також заявив, що Латвія продовжить надавати всю можливу політичну, військову, гуманітарну та фінансову підтримку Україні, і рішуче підтримає подальші дії щодо забезпечення відповідальності російських посадових осіб за злочин агресії.

Згідно з повідомленням, Рада ЄС провела неформальну бесіду з віцепрем'єр-міністром України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною, яка була присутня на засіданні. 

"Міністр закордонних справ від імені Латвії висловив підтримку інтеграції України до ЄС і початку переговорів з Україною щодо вступу до ЄС після виконання нею рекомендацій, сформульованих Європейською комісією", - ідеться в заяві.

Нагадаємо, уряд Латвії у вівторок підтримав план Міністерства охорони здоров'я щодо безоплатної передачі Україні медичного обладнання на суму 297 861 євро.

Прем'єр Латвії Кріш'яніс Каріньш заявив, що латвійці підтримують Україну не лише раціонально, а через абсолютне переконання та емоції, оскільки в минулому Росія чинила щодо них те саме, що чинить зараз щодо українців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: