Винищувачі Нідерландів, Франції та Польщі провели спільні навчання на східному фланзі НАТО

фото
Середа, 22 березня 2023, 13:41

Винищувачі НАТО з Нідерландів, Франції та Польщі провели комбіновані навчання з патрулювання повітряного простору, імітуючи перехоплення літаків і виконання процедур супроводу. 

Про це йдеться у повідомленні Об'єднаного командування повітряних сил НАТО, пише "Європейська правда".

Польські літаки МіГ-29 і нідерландські F-35 злетіли з авіабази Мальборк для проведення інтеграційних навчань в польському повітряному просторі.

 
Нідерландські F-35 і польські F-16 під час польоту над історичним замком Мальборк 

Польські літаки F-16 і французькі винищувачі Rafale приєднались до них для відпрацювання багатонаціональних польотів у складі багатонаціональної формації з двома польськими транспортними літаками C-295 CASA.

Винищувачі F-35 ВПС Нідерландів зараз дислокуються в Мальборку для виконання посилених завдань з патрулювання повітряного простору під егідою НАТО до початку квітня.

З кінця січня вони виконують місії з перехоплення і беруть участь у спільних тренувальних маневрах зі своїми колегами з польських та інших ВПС країн-членів НАТО.

 
МіГ-29 ВПС Польщі та нідерландські F-35 та під час навчань

Французькі винищувачі Rafale прилетіли для участі в навчаннях з литовської авіабази Шяуляй. З грудня минулого року вони посилюють місію НАТО з патрулювання повітряного простору країн Балтії, охороняючи небо над Естонією, Латвією і Литвою.

Навчання також слугували для інтеграції сил і засобів ВПС НАТО різних поколінь літаків, забезпечуючи здатність різних винищувачів діяти разом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: