Противники продажу українського зерна в Польщі закидали яйцями польського міністра

фото, відео
Середа, 22 березня 2023, 17:21

На Європейському сільськогосподарському форумі поблизу польського Жешува невдоволені продажем українського зерна закидали яйцями віцепрем’єра Польщі, міністра сільського господарства Генрика Ковальчика.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Polsat News.

У середу Ковальчик взяв участь у 5-му Європейському сільськогосподарському форумі в Ясьонці біля Жешува. Серед іншого, він виступив на панельній дискусії. Коли йому передали мікрофон, кілька людей в аудиторії піднялися, вигукуючи "Юда".

Протестувальники були одягнені в жовті жилети з написом "Ошукане село". Вони заявили, що віцепрем'єр не має права виступати і почали кидати в його бік яйця. Вони розбилися об підлогу сцени, і Ковальчику довелося ухилятися від деяких з них.

Суперечка тривала кілька хвилин. Під час неї збуджені протестувальники, серед іншого, говорили, що Генрик Ковальчик "не має права виступати на Підкарпатті" і звинувачували ведучого в тому, що він "стоїть за цим злодіянням".

 

Через деякий час до приміщення увійшли співробітники поліції і вивели скандувальників. Решта - в тому числі й ті, хто був у жилетах, - продовжували сидіти на своїх місцях. Час від часу, однак, лунали критичні голоси на адресу міністра сільського господарства.

На форумі Ковальчик виступив на захист політики уряду щодо надходження українського зерна.

"Опозиція пам'ятає, що вона теж давала згоду на відкриття кордонів з Україною. Якщо опозиція хоче притягнути мене до відповідальності за зерно, яке надходить з України, я відкритий до цієї дискусії. Опозиція також прийняла це рішення про відкриття кордонів", - сказав Ковальчик.

Це вже не перший випадок за останній час, коли одного і того ж політика з правлячої партії "Право і справедливість" (PiS) негативно зустрічають фермери, які виступають проти продажу українського зерна в Польщі, що, на їхню думку, занижує закупівельні ціни на місцеве збіжжя.

У п'ятницю Ковальчик відвідав міжнародну виставку Agrotech у Кельцях, де зіткнувся з людьми, які вигукували в його бік: "Злодії", "Вали, діду" і подібно, як у Ясьонці - "Юда".

Як повідомлялося, Європейський Союз активує кризовий резерв для фермерів трьох східних країн, які постраждали від збільшення експорту зерна з України, що призвело до зниження місцевих цін. Ними є Польща, Болгарія та Румунія.

Минулого тижня виробники зерна з Болгарії оголосили про початок безстрокового протесту у зв’язку з безмитним імпортом зерна з України в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.