Ймовірний конкурент Трампа пояснив свої давніші заяви про доцільність допомоги Україні

Четвер, 23 березня 2023, 07:33

Губернатор Флориди Рон Десантіс, який може стати кандидатом у президенти США на виборах, пояснив свої суперечливі заяви про доцільність підтримки України з точки зору інтересів Штатів та назвав президента РФ воєнним злочинцем. 

Про це він сказав в інтерв’ю The New York Post, пише "Європейська правда".

Десантіс визнав, що в інтерв’ю Fox News, коли сказав, що підтримка України "не у життєво важливих інтересах США" і назвав війну "територіальною суперечкою", використав недоречне формулювання і зовсім не мав на увазі, що Росія "може захоплювати Україну" чи погрожувати НАТО. 

Десантіс прояснив також, що не вкладав у свої слова якогось виправдання вторгнення Росії в Україну.

"Безперечно, вони (Україна. - Ред.) мають право на цю територію. Якби можна було одним помахом руки щось змінити, я б 100% повернув ці території Україні ", - сказав губернатор Флориди. 

Він також чітко висловив позицію щодо президента РФ: "Думаю, він воєнний злочинець. І я справді вважаю, що його треба притягнути до відповідальності". 

Водночас Десантіс не прояснив, яка його думка щодо обсягів подальшої військової допомоги Україні.

Нагадаємо, в середині березня Десантіс заявив, що "хоча у США багато життєво важливих національних інтересів... подальше втягування у територіальну суперечку між Україною та Росією не є одним із них".

Чимало однопартійців жорстко розкритикували його за ці слова, а МЗС України запросило американського політика в Україну, щоб він отримав "глибше розуміння повномасштабного вторгнення Росії та загроз, які воно становить для інтересів США".

Десантіс у приватному порядку оголосив про намір балотуватися на посаду президента США та може скласти реальну конкуренцію нинішньому фавориту партії Дональду Трампу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.