Син губернатора РФ утік з-під домашнього арешту після рішення суду Мілана видати його США

Четвер, 23 березня 2023, 17:24

Бізнесмен та син губернатора Красноярського краю Артем Усс втік з-під домашнього арешту в Італії після того, як Апеляційний суд Мілана погодив його екстрадицію до США.

Про це повідомило італійське видання La Stampa, пише "Європейська правда".

Удень 22 березня Усс зламав свій електронний браслет і покинув квартиру у муніципалітеті Базільйо в Ломбардії. Коли на місце прибули карабінери, Усс уже втік.

Італія видасть США сина російського губернатора, звинуваченого в порушенні санкцій

Усса, сорокарічного сина магната і губернатора Красноярського краю, затримали 17 жовтня 2022 року в аеропорту Мальпенса за міжнародним ордером на арешт, виданим Федеральною прокуратурою східного округу Нью-Йорка.

Прокуратура США висунула йому звинувачення у порушенні санкцій Сполучених Штатів проти Росії та Венесуели, а також звинуватила у незаконних угодах і відмиванні грошей.

21 березня Апеляційний суд Мілана дозволив екстрадицію Усса до Сполучених Штатів.

На екстрадиції росіянина наполягала прокуратура Мілана, яка надала позитивний висновок за всіма пунктами звинувачень, оголошених у США. 

Після затримання Усса в Росії на нього відкрили кримінальну справу й теж направили екстрадиційний запит Італії, сподіваючись таким чином урятувати його від американського правосуддя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: