Польща звернулася до Конгресу США щодо виплати репарацій від Німеччини

П'ятниця, 24 березня 2023, 18:43

Заступник міністра закордонних справ Польщі Аркадіуш Мулярчик повідомив, що надіслав лист всім конгресменам і сенаторам США щодо воєнних репарацій, які Варшава прагне отримати від Берліна за збитки у Другій світовій війні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило "Польське радіо".

Мулярчик пояснив, що надіслав листи, оскільки знання серед американської еліти про невиплачені Польщі компенсації "є надто малим".

В МЗС Польщі вважають, що стягнення репарацій з Німеччини – це питання кількох років

"Ми вважаємо, що питання воєнних репарацій необхідно просувати на міжнародній арені. Політики, представники уряду, міністр закордонних справ, а також ЗМІ повинні знати про це, тому що це частина певного тиску, тиску на Німеччину, щоби можна було вирішити це питання", - пояснив Мулярчик свої дії.

Він підкреслив, що залучення Конгресу США "є надзвичайно важливим з точки зору просування цієї теми, її розуміння, тому що Конгрес має великий зовнішній вплив".

Згідно зі звітом, опублікованим у вересні 2022 року, Польща хоче отримати від Німеччини 6 трильйонів 220 мільярдів злотих репарацій ($1,32 трлн), пов’язаних зі збитками, завданими під час Другої світової війни. 

За словами уряду в Берліні, питання репарацій і компенсації збитків від війни є закритим.

Детально на цю тему читайте у статті: Вимога на трильйони: куди заведе спроба Польщі стягнути репарації з Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: