Прем’єр Польщі анонсував урядову програму підтримки виробництва боєприпасів

Понеділок, 27 березня 2023, 15:31

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що за декілька днів уряд представить багаторічну програму підтримки виробництва боєприпасів у різних куточках країни.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє агентство PAP.

Програма буде розрахована як на державні, так і на приватні підприємства.

Моравецький у понеділок разом з єврокомісаром з питань внутрішнього ринку Тьєрі Бретоном та міністром оборони Польщі Маріушем Блащаком відвідали збройовий завод Dezamet.

Бретон відвідує країни ЄС з метою ознайомлення з можливостями для збільшення виробництва підприємствами оборонно-промислового комплексу. План його поїздки передбачає візити в 11 країн.

Dezamet, який виробляє боєприпаси для артилерії, мінометів і гранатометів, є одним з понад 50 підприємств групи PGZ, що виробляють зброю.

Моравецький вже заявляв, що Dezamet значно збільшить потужності для виробництва боєприпасів, щоб забезпечити постачання в Україну.

20 березня 17 країн Євросоюзу та Норвегія досягли згоди спільно виробляти і закуповувати боєприпаси, щоб поповнити свої запаси та задовольнити потреби України. Реалізація цього плану передбачає  надання Україні одного мільйона артилерійських боєприпасів протягом 12 місяців.

Згодом до них приєдналися Польща та Іспанія.

Все про домовленість європейських держав читайте у статті: Снаряди в обхід Угорщини: як та на яких умовах ЄС спільно постачатиме боєприпаси Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: