У Фінляндії випадково викрили канал збуту наркотиків через пасажира, що заснув у таксі

Вівторок, 28 березня 2023, 09:43

У Фінляндії правоохоронці випадково вийшли на велику злочинну групу, що займалася збутом наркотиків, через інцидент з пасажиром таксі, який заснув під час поїздки і таксист не зумів розбудити його.

Про це повідомляє Yle, пише "Європейська правда".

Викриття злочинної групи почалося з дзвінка таксиста у службу надзвичайних ситуацій. Він розповів, що пасажир під час поїздки заснув і розбудити його не вдається, а оплати за поїздку ще не було. 

Поліція, яка прибула на місце, з’ясувала, що у клієнта з собою майже пів кілограма амфетаміну. Так вийшли на особу, яка продала йому наркотик, та громадянина Нідерландів, який продав амфетамін цьому посереднику. 

Громадянина Нідерландів затримали у фінському місті Вантаа у вересні 2022 року, у нього конфіскували велику кількість наркотиків і готівки. 

Розслідування таким чином викрило канал транспортування і розповсюдження наркотиків у Фінляндії, яким займалася злочинна група з Нідерландів, частина членів якої діяли у себе в країні, а частина – на місці у Фінляндії, щоб приймати поставки і організовувати подальший збут.

Слідство вважає, що підозрювані ввезли до Фінляндії щонайменш 59 кг амфетаміну, 7 кг кокаїну, 78 тисяч таблеток екстазі та ще 13 тисяч пігулок з амфетаміном, заробивши близько 660 тисяч євро. Усе це ховали всередині повітряних компресорів. 

Загалом у справі вже 11 підозрюваних. Частину з них затримали у Фінляндії, частину - у Нідерландах на основі ордерів, виданих Фінляндією, але екстрадиції ще не відбулося. 

Як повідомлялося, наприкінці лютого у Франції на берег Ла-Маншу винесло 850 кг кокаїну, правоохоронці називають знахідку безпрецедентно великою. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: