ЗМІ показали кадри, як зміліла найбільша річка Франції після рекордного лютого без опадів

відео
П'ятниця, 3 березня 2023, 12:06

Річка Луара, яка є найдовшою та однією з найбільш повноводних у Франції, на початок весни зміліла на багатьох ділянках через те, що протягом останнього місяця фактично не було опадів.

Як повідомляє "Європейська правда", кадри з повітря опублікувала DW.

Протяжність Луари - понад 1000 кілометрів, річка бере витоки на півдні країни у Центральному гірському масиві, звідки прямує спершу на північ, а далі завертає на захід, де впадає в Атлантичний океан. Уздовж всього курсу її живлять десятки річок-притоків, що "вбирають" воду з близько чверті території країни.  

Місцеві мешканці літнього віку кажуть, що не пригадують такого на початку весни - раніше у цю пору танув сніг і річка, навпаки, була найбільш повноводною. 

Нагадаємо, лютий 2023 року виявився найпосушливішим для Франції за всю історію спостережень з 1959 року. Минулий 2022 рік став для Франції найтеплішим за понад 120 років - з початку минулого сторіччя, та одним з найпосушливіших.

На цьому тлі в уряді вже закликають співгромадян економно використовувати воду, оскільки зима видалася дуже посушливою і літо може бути складним. Міністр з питань екологічного переходу Франції Кристоф Бешу під час зустрічі з префектами ключових департаментів у понеділок закликав їх вжити негайних заходів.

У деяких гірських селищах у Піренеях воду вже доводиться доставляти цистернами, тому що струмки, які були джерелом води для мешканців, повністю пересохли. 

Читайте також: Звикаємо до нового клімату: як спека та повені змінюють звичну нам Європу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: