У Дубліні вшосте з початку року обмежували роботу аеропорту через дрон

П'ятниця, 3 березня 2023, 12:44

Аеропорт столиці Ірландії в четвер увечері був змушений перенаправити кілька рейсів після того, як поблизу було помічено безпілотник невідомого походження.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RTÉ.

Через активність безпілотників Дублінський аеропорт не міг приймати та відправляти рейси з 18:27 до 18:59 за місцевим часом. Два рейси Ryanair і один – Emirates було переправлено в інші міста.

Компанія-управитель аеропорту Daa заявила, що повідомила поліції про інцидент із дроном, який літав у радіусі п’яти кілометрів від аеропорту, що, як вона стверджує, "безрозсудно і незаконно".

Авіакомпанії, які постраждали від перенаправлення рейсів, закликали владу Ірландії до більш активних дій і назвали останній інцидент неприйнятним.

"Міністр транспорту Імон Райан не вжив жодних ефективних заходів для захисту аеропорту Дубліна, а його стратегія проведення "зустрічей" є марною. Як завжди, міністр Райан обіцяє "сильніші заходи", але нічого не робить", – заявив керівник Ryanair Майкл О'Лірі.

Як зазначає RTÉ, це вже шостий з початку січня і третій – за останні тижні випадок, коли в аеропорту Дубліна призупиняють польоти через активність безпілотників.

Ірландські авіаційні норми забороняють запускати безпілотники на відстані менш як п’ять кілометрів до аеропортів.

Минулого року, нагадаємо, понад тисяча пасажирів Дублінського аеропорту не змогли вчасно сісти на свій рейс через тривалі черги. Причиною затримок став брак персоналу летовища, який скоротили ще у 2020 році через пандемію коронавірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: