Звинувачених в корупції євродепутатів лишили під арештом

П'ятниця, 3 березня 2023, 19:29

Депутати Європейського парламенту Єва Кайлі та Марк Тарабелла залишаться у в'язниці після того, як їхні апеляції на звільнення були відхилені, а влада продовжує широкомасштабне розслідування корупції.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Politico.

Обидва депутати намагалися скасувати попереднє підтвердження їхнього затримання слідчим суддею у справі, але Апеляційний суд Брюсселя у п'ятницю відхилив їхнє прохання. Тепер Кайлі проведе у в'язниці ще щонайменше два місяці, а Тарабелла буде утримуватися під вартою ще щонайменше місяць.

Їхнє затримання є частиною розслідування, яке отримало назву "Катаргейт", щодо незаконного лобіювання у Європарламенті іноземними державами за допомогою схем "гроші за вплив". Звинувачення проти Кайлі і Тарабелли включають корупцію, відмивання грошей і участь у злочинній організації.

Команда адвокатів Кайлі стверджувала, що звільнення її з електронним браслетом, яке суд надав її партнеру Франческо Джорджі минулого тижня, дозволить їй проводити час зі своєю 2-річною донькою. Кайлі, колишня віцепрезидентка Європарламенту, була однією з кількох підозрюваних, заарештованих у грудні, коли скандал тільки розгорівся.

Адвокат Тарабелли, Максим Теллер, заявив, що продовжуватиме наполягати на звільненні Тарабелли. Але він зазначив, що депутат вже буде переведений в установу, яка знаходиться ближче до його сім'ї. Брюссельський адвокат Кайлі відмовився від коментарів.

Інший підозрюваний у цій справі, колишній італійський депутат Європарламенту П'єр Антоніо Панцері, також залишається під вартою. Панцері уклав угоду з поліцією, погодившись поділитися інформацією про підкуп депутатів в обмін на пом'якшення вироку.

Італійський депутат Європарламенту Андреа Коццоліно, який також фігурує у розслідуванні, перебуває під домашнім арештом в Італії, очікуючи на слухання щодо його екстрадиції до Бельгії, яке було відкладено на початку цього тижня. Керівник НУО Нікколо Фіга-Таламанка, якого спочатку затримали в грудні, був звільнений без жодних умов.

ЄвроПравда детально розповідала про "Катаргейт" у статті Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.