Суд у Швеції засудив жінку, яка під час перебування у Сирії публікувала фото відрубаних голів

Четвер, 30 березня 2023, 09:59

Суд у Швеції засудив до трьох місяців в'язниці жінку з Гетеборга, яка перебувала в Сирії в епоху панування там терористичної "Ісламської держави" і публікувала звідти фото з відрубаними головами жертв терористів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило видання Politico.

Події відбувалися у сирійському місті Ракка, яке служило штаб-квартирою ІДІЛ у період з 2014 до 2017 року. На кільцевій розв'язці в центрі міста терористи "Ісламської держави" розміщували знівечені тіла своїх жертв.

У заяві суду сказано, що жінка двічі публікувала фотографії голів, прикріплених до огорожі на розв'язці. На фото було видно жінку на тлі відрубаної голови.

Суд сказав, що жінка також писала принизливі коментарі про людей на фотографіях.

Обвинувачена стверджувала, що на фотографіях, які вона публікувала, зображена не вона.

Суд заявив, що описані дії могли "серйозно порушити особисту гідність осіб", яка перебуває під охороною відповідно до шведського законодавства. Крім того, на думку суду, жінка висловлювала співчуття до дій терористичної групи.

Її також засудила за "залякування державного службовця і за наклеп з обтяжуючими обставинами, спрямований на двох соціальних працівників".

Професор міжнародного публічного права Упсальського університету Швеції Ієн Камерон пояснив, що вирок м'який, оскільки жінка не вбивала і не нівечила людей на фотографіях. 

У 2021 році шведський суд засудив жінку до трьох років в'язниці за те, що вона у 2014 році вивезла свого 2-річного сина в Сирію, в район, який тоді контролювався терористичною групою "Ісламська держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: