Президентка Європарламенту про ядерну зброю РФ в Білорусі: Ми повинні бути готові до всього

П'ятниця, 31 березня 2023, 10:52

Президентка Європейського парламенту Роберта Метсола закликала бути готовими до будь-якого розвитку подій після того, як Росія оголосила про розгортання тактичної ядерної зброї в Білорусі.

Про це вона сказала в інтерв'ю румунському телеканалу Digi24, пише "Європейська правда".

Метсола заявила, що рішення президент РФ Владіміра Путіна розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі свідчить про те, що війна далека від закінчення.

"Ми повинні бути готові до всього і повинні усвідомлювати, що війна не закінчилася. Я продовжуватиму наполягати на тому, щоб ми не припиняли реагувати, поки Росія не піде з України", - сказала Метсола.

Вона додала, що вже зараз міністри закордонних справ країн-членів ЄС закликають до відповіді на ескалацію Росії, наприклад, до додаткових санкцій.

"Ми бачимо ескалацію з боку Владіміра Путіна після того, як Міжнародний кримінальний суд видав безпрецедентний міжнародний ордер на його арешт", - сказала Метсола.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький попередив, що на Білорусь чекатимуть подальші санкції у зв’язку з намірами Росії розмістити на її території тактичну ядерну зброю.

Детальніше про наміри РФ щодо ядерної зброї у Білорусі дивіться у відеоблозі ЄвроПравди.

Читайте також: Ошийник для Лукашенка: як тактична ядерна зброя РФ змінить розклади у Білорусі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: