Німеччина повільно просувається із санкціями проти російських олігархів

Субота, 4 березня 2023, 17:03

Німеччина повільно просувається в забезпеченні дотримання санкцій проти російських олігархів та установ.

Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані уряду, опубліковані Reuters.

За даними німецького Міністерства фінансів, Німеччина заморозила близько 5,25 млрд євро активів, що належать олігархам, які потрапили під санкції, з моменту вторгнення Росії в Україну. Півроку тому ця цифра становила 4,28 мільярда євро.

Міністерство поділилося цією інформацією у відповідь на запит депутата німецького парламенту Крістіана Герке.

"З грудня було заморожено активи олігархів на суму всього 200 мільйонів євро, а за півроку - всього один мільярд. З грудня жоден олігарх не повідомив про свої активи", - сказав Герке.

Згідно із законом про санкції, ухваленим у Німеччині, об'єкти санкцій Європейського союзу повинні негайно задекларувати свої активи під загрозою штрафу або тюремного ув'язнення терміном до року.

За даними уряду, вісім олігархів уже повідомили Бундесбанку про 31 актив. Їхня вартість становить близько 577 мільйонів євро. Вони розподілені між залишками на рахунках, пакетами акцій компаній і цінними паперами.

Нагадаємо, загальний обсяг активів російських фізичних та юридичних осіб, заморожених у Бельгії за рік із початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, становить 58 мільярдів євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: