Бориса Джонсона критикують за намагання отримати лицарський титул для свого батька

Понеділок, 6 березня 2023, 12:18

Експрем'єра Британії Бориса Джонсона звинуватили у "дискредитації системи нагород" після того, як стало відомо, що його нагородний список включає номінацію на лицарське звання для його батька, Стенлі Джонсона.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє The Guardian.

Попередні повідомлення припускали, що Джонсон також може розглядати можливість нагородження своєї дружини Керрі Джонсон і сестри Рейчел Джонсон. Як прем'єр-міністр він зробив пером свого брата Джо Джонсона.

Стенлі Джонсон є одним зі 100 імен, висунутих на здобуття почесних звань колишнім прем'єр-міністром, який пішов у відставку у вересні. Список кандидатів на відзнаки мав бути поданий разом із відставкою, але його підготовка затягнулася.

Лідер лейбористів Кір Стармер назвав ідею посвячення Стенлі Джонсона в лицарі "смішною". Він сказав радіо LBC: "Це класика для такої людини, як Джонсон. Я маю на увазі, що громадськість просто вважатиме це абсолютно обурливим. Ідея про те, що колишній прем'єр-міністр нагороджує свого батька - за заслуги перед чим?".

Відповідаючи на запитання про цю ідею, тіньовий міністр охорони здоров'я Вес Стрітінг сказав, що Борис Джонсон "дискредитував систему нагород, дискредитував посаду прем'єр-міністра". Сказавши, що йому загалом "начхати" на Стенлі Джонсона, він додав: "З огляду на поведінку Бориса Джонсона, можна стверджувати, що Стенлі Джонсону насправді є за що відповідати".

Список проходить перевірку в Кабінеті міністрів на тлі численних повідомлень про занепокоєння в уряді як його обсягом, так і деякими з включених до нього фігур. Згідно з іншими повідомленнями, серед тих, хто стоїть у черзі на отримання перства, є колишній міністр культури Надін Дорріс і колишній редактор Daily Mail Пол Дейкр.

Також повідомляється, що перство можуть отримати 30-річний Росс Кемпселл, який раніше працював політичним редактором на телеканалі Руперта Мердока TalkTV, а згодом - у центральному офісі консерваторів і в Джонсона, а також Шарлотта Оуен, одна з колишніх помічниць експрем'єра, якій близько 20 років.

Крім того, що Джонсон домігся перства для свого брата, він також зробив це для двох близьких друзів - колишнього члена парламенту від Консервативної партії Зака Голдсміта і власника газети Євгенія Лебєдєва.

Висунення Стенлі Джонсона також є суперечливим з огляду на звинувачення щодо його поведінки. У 2021 році депутат від консерваторів Керолайн Ноукс і журналістка публічно звинуватили колишнього євродепутата в тому, що він торкався їх на партійних конференціях Консервативної партії.

Стенлі Джонсон заперечив ці інциденти, заявивши, що "взагалі не пам'ятає Керолайн Ноукс".

Минулого тижня стало відомо, що колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, можливо, чотири рази вводив парламент в оману через так званий Partygate, скандал, пов'язаний з вечірками в його офісі під час пандемії коронавірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: