Переможці виборів в Естонії визначились, з ким вестимуть коаліційні переговори

Вівторок, 7 березня 2023, 11:19

Партія реформ, яка перемогла на виборах в Естонії, на засіданні правління у вівторок вирішила, що запропонує почати коаліційні переговори партії Eesti 200 і Соціал-демократичній партії.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє ERR.

Лідерка Партії реформ Кая Каллас заявила у вівторок, що реформісти мають багато спільних точок дотику з партією Eesti 200 і Соціал-демократичною партією, тому вони запропонують цим партіям почати коаліційні переговори.

Глава реформістів сподівається, що сісти за стіл переговорів вдасться найближчим часом. "Моя пропозиція - почати вже завтра", - сказала Каллас.

У понеділок правління Партії реформ обговорило чотири варіанти коаліції: Партія реформ і Центристська партія; Партія реформ, соціал-демократи і Isamaa; Партія реформ, Eesti 200 і соціал-демократи; Партія реформ, Eesti 200 і Isamaa.

Згідно з остаточними результатами виборів в Естонії, перемогу на парламентських виборах здобула "Партія реформ" прем'єрки Каї Каллас, яка отримала 37 мандатів у Рійгікогу.

Детальніше про це читайте у статті Е-вибори проти популістів: як інтернет-голосування в Естонії закріпило підтримку України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: