У Фінляндії присудили 2 млн євро компенсацій жінці за зіпсовану кар’єру внаслідок падіння на ожеледі

Вівторок, 7 березня 2023, 16:48

У Фінляндії суд постановив сплатити 2 млн євро компенсацій жінці, яка вже 10 років судиться зі страховою компанією і гуртожитком у зв’язку з її травмою на ожеледі, що серйозно вплинула на її подальше навчання і кар’єру. 

Про це повідомляє Yle, пише "Європейська правда".

Страхову компанію Pohjola Vakuutus та управляючу компанію студентських гуртожитків KOAS мають сплатити постраждалій близько 2 млн євро. Ця сума включає втрачений потенційний заробіток, якого вона не отримала через свою травму. Раніше дівчина вже отримала деякі виплати за тимчасову втрату працездатності.

Історія почалася у березні 10 років тому. Дівчина, на той час 23-річна студентка магістратури в одному із ВНЗ Ювяскюля, послизнулась і сильно вдарилась головою на подвір’ї однієї з будівель у розпорядженні KOAS. 

Справу розглядав Окружний суд Центральної Фінляндії. Через винятково довгий час розгляду і амбітні суми компенсації історія стала відомою на всю країну.    

Суд дійшов висновку, що травма призвела до майже цілковитої непрацездатності дівчини на тривалий час та завадила їй закінчити магістратуру і розпочати робочу кар’єру за отриманою спеціальністю економіста. 

Рішення ще не є остаточним і може бути оскаржене. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: