В Італії посуха призвела до зменшення врожаю квітів мімози до Міжнародного жіночого дня

Середа, 8 березня 2023, 08:02

Святкування Міжнародного жіночого дня в Італії в середу ризикує бути зіпсованим посухою, яка скоротила виробництво жовтих квітів мімози, які традиційно дарують з цієї нагоди.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Урожай мімози впав на третину, оскільки зменшення кількості опадів і підвищення температури змусило фермерів збирати гілочки завчасно, йдеться в заяві сільськогосподарської асоціації Coldiretti.

Крім того, підвищення цін на електроенергію зробило зберігання запашних квітів у холодильниках набагато дорожчим, зазначили в асоціації.

Тижні сухої зимової погоди на початку 2023 року викликали занепокоєння, що Італія другий рік поспіль зіткнеться з ще однією повномасштабною надзвичайною ситуацією влітку.

За словами Coldiretti, виснажені запаси мімоз підштовхнули ціни до зростання, і великі грона продаються за понад 20 євро.

Це, в свою чергу, призвело до різкого збільшення крадіжок квітів з ферм менш заможними людьми, які не бажають розчаровувати жінок.

Мімоза, вперше завезена до Італії в 19 столітті, була обрана символом Міжнародного жіночого дня в 1946 році, через рік після закінчення Другої світової війни.

Вибір був зроблений двома членами антифашистської організації, щоб уособлювати жіночу силу, енергію та наполегливість.

Перше відзначення Міжнародного жіночого дня відбулося в 1911 році в Австрії, Данії, Німеччині та Швейцарії, коли понад мільйон людей зібралися на підтримку прав жінок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: