Макрон підтримав закріплення в конституції Франції права на аборти

Середа, 8 березня 2023, 21:41

Президент Франції Емманюель Макрон у середу заявив, що підтримує включення права на аборт до конституції країни, що, за його словами, стане сигналом солідарності з жінками в усьому світі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Я сподіваюся, що сила цього сигналу допоможе нам змінити нашу конституцію і закріпити в ній свободу жінок робити аборт... щоб ніщо не могло перешкодити або послабити те, що буде незворотнім", – заявив Макрон.

За його словами, закріплення права на аборт у французькій конституції "надішле загальносвітовий сигнал солідарності всім жінкам, які сьогодні є свідками придушення цієї свободи".

Свою заяву президент Франції зробив у Міжнародний жіночий день на церемонії вшанування французької феміністки та юристки туніського походження Жизель Халімі, яка рішуче підтримувала право на аборт для жінок. Вона померла у 2020 році у 93-річному віці.

Обидві палати парламенту Франції вже проголосували за окремі ініціативи із закріплення права на аборт у конституції, хоча Сенат у своєму проєкті поправок назвав його "свободою", а Національна асамблея – "правом" на аборт.

Макрон оголосив, що в найближчі місяці до парламенту буде подано законопроєкт про зміну конституції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: