На півночі Косова стріляли в серба, підозрюється місцевий поліцейський

Вівторок, 11 квітня 2023, 18:45

Житель північних районів частково визнаного Косова, де переважає сербське населення, в ніч проти вівторка був поранений з вогнепальної зброї, в результаті чого поліція почала розслідування.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на РТС.

Мілана Йовановича 1984 року народження доправили в лікарню після 22:00 із вогнепальним пораненням у районі грудної клітини. Він заявив журналістам, що на місці події були лише косовські спецпризначенці, хоча й не зміг підтвердити, що стріляли саме вони.

Партія косовських сербів "Сербський список" після цього заявила про "спробу вбити серба Мілана Йовановича спецпризначенцями (прем’єр-міністра Косова – ред.) Курті".

Окремо засудив інцидент директор Управління у справах Косово і Метохії уряду Сербії Петар Петкович, який заявив про "порушення всіх домовленостей" з боку Приштини, якій нібито потрібні "напруженість і криза".

Вучич заявив, що Косово "залишиться у складі Сербії" до закінчення його повноважень

У поліції Косова спершу заявили, що її працівники не були причетні до нападу, але пізніше повідомили про відсторонення чотирьох поліцейських і підозру в стрільбі зі зброї одному з них.

"На основі попередньої інформації та доказів було вжито заходів для відсторонення поліцейського, оскільки він не повідомляв про справу та причетність до неї, через що поліція Косова спершу повідомила, що не була причетна до стрілянини", – пояснили у відомстві.

Інциденти зі стріляниною в косовських сербів на півночі частково визнаної країни востаннє відбувались наприкінці минулого року на тлі чергової напруги у відносинах між Белградом і Приштиною.

Нагадаємо, в лютому в Брюсселі Косово й Сербія погодилися на підтриману Заходом угоду про нормалізацію відносин після майже 10 років діалогу за посередництва ЄС, під час якого було досягнуто незначного прогресу.

Детальніше читайте у статті Шанс, але не гарантія: чи здатна угода Сербії та Косова встановити мир на Балканах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: