Кулеба: Україна категорично проти підходу, що окупований Крим має якийсь особливий статус

Четвер, 13 квітня 2023, 11:04

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Київ категорично не згоден з підходом, коли окупований Крим розглядають якось інакше, ніж інші окуповані українські міста. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав у промові на Чорноморській безпековій конференції у Бухаресті, яка організована під егідою міжнародної Кримської платформи.

Кулеба нагадав, що учасників Кримської платформи об’єднують принципи Хартії ООН та що всі вони погоджуються, що Крим є територією України і має повернутися під контроль України. 

"Щоразу, коли ви чуєте, як хтось у будь-якій частині світу розповідає, що Крим "особливий" і не має повертатися в Україну як якась інша частина нашої території, важливо знати одне: Україна категорично не згодна з такими заявами. Немає різниці, чи йдеться про Сімферополь, Донецьк, Луганськ, Херсон чи якесь інше українське місто – вони усі повинні бути Україною, і будуть, як Херсон", – наголосив Кулеба.  

Україна ініціювала проведення 12-13 квітня в Бухаресті першої Чорноморської безпекової конференції Кримської платформи.

У межах конференції представлять дослідження про майбутню конфігурацію безпеки регіону Чорного та Азовського морів від експертної мережі Кримської платформи.

Нагадаємо, у лютому видання Politico у статті з посиланням на анонімні коментарі розповідало: в адміністрації президента США досі переконані, що повернення Україною Криму є "червоною лінією" для Путіна і загрожує серйозною ескалацією. Але водночас, за даними видання, у Вашингтоні не заперечують право України відвоювати півострів.

Читайте також: Повернути Крим – реально. Як Захід змінює ставлення до військової перемоги України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: