Глава МЗС Сербії заперечив дані зі зливу документів США про постачання зброї Україні

Четвер, 13 квітня 2023, 18:56

Перший віцепрем'єр-міністр і міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич заперечив повідомлення про те, що нібито Сербія погодилася постачати зброю Києву або вже відправила її.

Про це йдеться у заяві Дачича, оприлюдненій на сайті МЗС Сербії, повідомляє "Європейська правда".

Дачич заявив, що Сербія дотримується внутрішніх та міжнародних правових актів і не експортує зброю та військову техніку до будь-якої країни, якщо це призведе до спалаху або продовження збройних конфліктів, загрожує збереженню регіонального миру та безпеки або загрожує її оборонним інтересам.

Він підкреслив, що Сербія дотримується політики військового нейтралітету та виконує висновки Ради національної безпеки від лютого минулого року.

За словами Дачича, з початку російського вторгнення в Україну Сербія не експортувала зброю жодній зі сторін – ні Україні, ні Росії.

Він зазначив, що ліцензії на експорт зброї та військової техніки Сербія видає винятково покупцям із сертифікатом кінцевого користувача, в якому, серед іншого, зазначено, що кінцевий користувач не може реекспортувати озброєння без згоди компетентних установ Сербії.

Нагадаємо, один з імовірно злитих в мережу секретних документів США стверджує, що Сербія, єдина країна в Європі, яка відмовилася запровадити санкції проти Росії за її вторгнення в Україну, погодилася постачати зброю Києву або вже відправила її.

В сербському Міністерстві оборони заперечили інформацію про постачання зброї України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: