Ще двоє добровольців зі США загинули на війні в Україні

Четвер, 13 квітня 2023, 19:14

Державний департамент США в середу підтвердив загибель ще двох американських громадян, які пішли добровольцями воювати на боці України.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться в коментарі відомства телеканалу ABC News.

22-річний Едвард Вілтон зі штату Флорида загинув 7 квітня в бою в Бахмуті. Чоловік служив в армії США і повідомив сім’ю про плани воювати в Україні у квітні 2022-го, коли вже був на літаку до Польщі.

"Він більше дбав про свободу для всіх, ніж про власну безпеку. Едвард був справжнім героєм, і його буде не вистачати до тих пір, поки ми не побачимо його знову", – розповів ABC News зведений брат Вілтона.

Іншим загиблим американцем є Грейді Курпасі, якого востаннє бачили ще у квітні 2022 року. У червні його вважали зниклим безвісти.

В Україні загинув ще один воїн з Грузії: число полеглих грузинів перевищило 40

Восени минулого року сім'я Курпасі заявила, що він міг перебувати у критичному стані в лікарні в окупованому Донецьку, але неясно, коли саме було підтверджено його смерть і чи був він взагалі госпіталізований.

У Державному департаменті США підтвердили загибель обох американців і наголосили, що перебувають на зв’язку з їхніми рідними й надають їм усю необхідну консульську допомогу, "зокрема шляхом надання інформації про розпорядження останками і майном і видачі консульського повідомлення про смерть".

"Уряд США дуже серйозно ставиться до своєї ролі в такій ситуації, надаючи всю необхідну допомогу через законного представника, найближчих родичів або призначену ними особу", – підкреслили у відомстві.

Як пише ABC News, нині на війні на боці України загинули щонайменше восьмеро громадян США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: