Глава Пентагону наказав переглянути механізм доступу до розвідданих після витоку секретних документів

П'ятниця, 14 квітня 2023, 11:18

Глава Пентагону Ллойд Остін розпорядився переглянути процедури контролю доступу до розвідданих після масштабного витоку секретних документів.

Про це повідомляє CNN, пише "Європейська правда".

Остін зазначив, що перевірку проводитиме заступник міністра оборони з питань розвідки і безпеки. Він також вивчить "процедури підзвітності і контролю в рамках міністерства, щоб інформувати про зусилля щодо запобігання подібним інцидентам у майбутньому".

"Як міністр оборони, я також без вагань вживатиму будь-яких додаткових заходів, необхідних для захисту секретів нашої країни", – сказав Остін.

На сайті Пентагону також опубліковано вказівки щодо відповідальності за секретну інформацію.

Зокрема, співробітникам рекомендують не обговорювати секретну інформацію з не уповноваженими особами, не завантажувати й не відкривати документи з грифом "секретно" зі сторонніх сайтів – ні вдома, ні на роботі.

"Персонал, який має доступ до секретної інформації, є її довіреним зберігачем, і відповідальність за захист секретної інформації є довічною вимогою для кожної особи, яка отримала допуск до секретних даних", – йдеться в документі.

Нагадаємо, напередодні ФБР арештувало  21-річного військовослужбовця розвідувального крила Національної повітряної гвардії Массачусетса Джека Тейшейру. Його ідентифікували як можливого винуватця зливу секретних документів.

Тейшейра постане перед судом у п’ятницю.

Детально про витік секретних документів читайте у статті Військова (не)таємниця: що відомо про витік секретних документів США або дивіться нове відео "ЄвроПравди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: