У Фінляндії затримали трьох екскандидатів у депутати: могли розкрити держтаємницю

П'ятниця, 14 квітня 2023, 18:14

Суд фінського міста Оулу в п’ятницю ухвалив узяти під варту трьох колишніх кандидатів у депутати, яких підозрюють у розкритті державної таємниці.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Yle.

Національне бюро розслідувань Фінляндії заявило, що троє підозрюваних – двоє чоловіків і жінка – підозрюються в розголошенні державної таємниці, яку вони нібито публікували в соціальних мережах.

"Поліція підозрює, що опублікована інформація має такий характер, що може завдати серйозної шкоди безпеці поставок, національній обороні та безпеці Фінляндії", – уточнив директор департаменту розслідувань та інспектор кримінального розшуку відомства Юкка Нурменніємі.

"Зливи" документів Пентагону: заарештованому військовому пред'явили обвинувачення

Він уточнив, що інформація не пов’язана з опублікованими в соцмережах нібито таємними документами Міністерства оборони США. Інших подробиць про те, в чому полягає ймовірний злочин, не повідомляється.

Окружний суд Оулу вирішив задовольнити клопотання обвинувачених і заарештувати всіх трьох підозрюваних за наявності достатніх підстав.

Як зазначає Yle, підозрювані були кандидатами на останніх парламентських виборах у Фінляндії, але не були обрані. Двоє були кандидатами від "Кришталевої партії", а один – від партії "Влада належить народу".

За даними фінського Нацбюро розслідувань, ймовірний злочин не був скоєний у контексті офіційної діяльності підозрюваних. Усі вони є громадянами Фінляндії.

Розголошення державної таємниці у Фінляндії карається позбавленням волі на строк від чотирьох місяців до чотирьох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: