У Британії засудили студента, який кинув яйця в Чарльза ІІІ

П'ятниця, 14 квітня 2023, 18:31

23-річного студента Патрика Теллвела з англійського міста Йорк, який кинув кілька яєць у британського короля Чарльза ІІІ в листопаді минулого року, визнали винним у "загрозливій поведінці".

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Мировий суд Йорка засудив Теллвела до одного року громадських робіт, зокрема "100 годин неоплачуваної роботи".

"Теллвел не виявив жодного каяття після арешту і продовжував захищати свій намір вдарити яйцями Його Величність Короля", – сказав Нік Прайс, представник Королівської прокурорської служби, яка виступала з боку обвинувачення у справі.

Нагадаємо, інцидент стався тоді, коли британський король і королева-консорт Камілла вітали в Йорку керівництво міста та брали участь у церемонії відкриття пам'ятника королеві Єлизаветі II, першого після її смерті.

У Чарльза ІІІ знову кинули яйце, ймовірного нападника затримали

Після того, як 23-річний студент кинув яйце в Чарльза ІІІ, його майже одразу затримали, при цьому він вигукував: "Ця країна була побудована на крові рабів". Кілька офіцерів поліції утримували підозрюваного на землі за тимчасовою огорожею.

На суді Теллвел не визнав свою провину, натомість стверджував, що кинув у британського короля яйця, "тому що він на це заслуговує".

Чарльз, який зійшов на престол у вересні 2022 року після смерті своєї матері королеви Єлизавети, буде коронований на церемонії у Вестмінстерському абатстві в Лондоні 6 травня. Раніше цього тижня Вестмінстерський палац розкрив деякі подробиці церемонії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: