Німецький концерн Rheinmetall, який допомагає Україні зброєю, знову зазнав кібератаки

П'ятниця, 14 квітня 2023, 20:08

Німецький збройовий концерн Rheinmetall зазнав кібератаки, після цього прокуратура міста Кельн розпочала провадження в цій справі.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel.

Речник Центрального та контактного центру з питань кіберзлочинності (ZAC) Німеччини підтвердив, що розслідування щодо кібератак на Rheinmetall було розпочато в п'ятницю.

Водночас офіційно слідчі органи не коментують масштаби та серйозність хакерської атаки. За даними порталу echo24, постраждали кілька дочірніх компаній Rheinmetall по всьому світу, зокрема компанія Kolbenschmidt в німецькому місті Некарзульм, де в п'ятницю вийшли з ладу різні системи.

Концерн Rheinmetall створив у Румунії центр з ремонту військової техніки для України

Так само невідомо, хто стоїть за атакою і яка в неї мета. Сам Rheinmetall не відповів на запити Spiegel.

Це щонайменше друга кібератака на німецького виробника зброї за останній час: у результаті зловмисних дій на початку березня тимчасово був недоступний його сайт, але в іншому кібератака не змогла значним чином вплинути на ІТ-системи компанії.

Rheinmetall – найбільший німецький концерн з виробництва озброєнь. За власними даними, компанія входить до трійки найбільших виробників військової техніки та боєприпасів у західному світі. Наразі біржова вартість Rheinmetall становить понад десять мільярдів євро.

За оцінками експертів, Rheinmetall є об'єктом уваги хакерів, які діють в мережі від імені Росії, оскільки компанія постачає, серед іншого, бронетранспортери в Україну для захисту від російської агресії.

Раніше також стало відомо, що концерн веде переговори про будівництво танкового заводу в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: