Угорщина слідом за Польщею заборонила імпорт українського зерна

Неділя, 16 квітня 2023, 08:22

Угорський уряд у суботу оголосив про тимчасову заборону імпорту зернових та олійних культур із України після аналогічного кроку Польщі на тлі зростання цін.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в заяві міністра сільського господарства Угорщини Іштвана Надя для інфорагентства MTI.

"Уряд прагне представляти інтереси угорських фермерів, саме тому, за відсутності суттєвих заходів з боку ЄС, він тимчасово заборонить імпорт зернових та олійних культур з або в Україну, а також деяких інших сільськогосподарських продуктів в Угорщину, як це зробила Польща", – зазначив Надь.

Угорський міністр зазначив, що українське сільське господарство "працює з виробничими практиками, що більше не дозволені в Європейському Союзі", й імпорт його продукції "унеможливив збут продукції вітчизняними та центральноєвропейськими фермерами".

Надь також уточнив, що заборона є тимчасовою і триватиме до 30 червня 2023 року, що він вважає достатнім "для пошуку довгострокового рішення, розгляду повного безмитного режиму для українських товарів та функціонування коридорів солідарності".

Раніше в суботу, нагадаємо, польський уряд також вирішив заборонити імпорт зерна та іншої сільськогосподарської продукції з України до 30 червня, щоб захистити польський аграрний сектор.

При цьому повідомлялося, що міністри сільського господарства України та Польщі у понеділок зустрінуться на території Польщі для підписання угоди щодо подальшого експорту українського зерна, що спричиняє значне невдоволення польських фермерів.

Про те, як експорт українського зерна спричинив напругу у відносинах України і Польщі, "ЄвроПравда" розповідала у статті "Небезпечне зерно". Також читайте: Уроки зернової кризи: як Україна має реагувати на протести фермерів з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.