МЗС Росії звинуватило Молдову у новому "недружньому кроці"

Вівторок, 18 квітня 2023, 09:51

Росія звинуватила Молдову у "черговому недружньому кроці" через відмову у в'їзді в країну главі Татарстану Рустаму Мінніханову.

Про це заявила офіційна представниця міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова, повідомляє "Європейська правда".

ОНОВЛЕНО: редакційні пояснення щодо цього скандалу дивіться у відео "Молдова "розвернула" посланця РФ. Як це сталося і до чого тут Гагаузія"

"Розцінюємо рішення молдовської влади як черговий недружній крок стосовно не тільки Татарстану і Гагаузії, а й Росії", – заявила Захарова.

Вона сказала, що це рішення спрямоване "на підрив традиційно тісної взаємодії між регіонами наших країн". 

"Упевнені, що подібний антиросійський курс не знаходить підтримки в широких колах громадськості Молдови", – вважає Захарова.

Чиновниця закликала молдовську владу "дослухатися до інтересів власних громадян і не перешкоджати розвитку людських контактів і міжрегіональних зв'язків із Росією".

17 квітня глава Татарстану Рустам Мінніханов заявив, що його не пустили в Молдову.  

За словами Мінніханова, кандидат у очільники Гагаузії Віктор Петров і депутат-соціаліст Александр Суходольський запросили його на Міжнародний конгрес "Дружба народів-2023".

Мінніханов перебуває під санкціями Європейського Союзу, Сполучених Штатів і Канади. Він є головою правління ПАТ "Туполєв", яке виробляє стратегічні бомбардувальники для російських збройних сил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: