Грецького євродепутата звинуватили у домаганнях, прокуратура Бельгії просить зняти імунітет

Вівторок, 18 квітня 2023, 11:33

Бельгійська влада звернулася до Європарламенту з проханням зняти недоторканність з грецького євродепутата Алексіса Георгуліса після того, як співробітниця Єврокомісії подала скаргу про сексуальні домагання.

Про це пише Euractiv, повідомляє "Європейська правда".

Президентка Європарламенту Роберта Метсола оголосила, що отримала запит бельгійської прокуратури щодо Георгуліса. Після цього з'явилася заява опозиційної грецької партії СІРІЗА, до якої належить Георгуліс, про негайне виключення депутата.

Георгуліс назвав скаргу неправдивою і пов'язав її з виборами, які відбудуться у травні.

"На мій превеликий подив, мені повідомили, що проти мене подали явно неправдиву і наклепницьку скаргу за інцидент, який нібито стався три роки тому. На тлі цього брехливого і образливого нападу, який відбувається – ймовірно, не випадково – за кілька днів до національних виборів, я маю намір боротися за справедливість, за правду і відновлення мого імені", – зазначив Георгуліс.

За повідомленнями афінської преси, інцидент стався у 2020 році і стосується колишньої співробітниці Європарламенту, яка зараз працює в Європейській комісії.

Позивачем стала Елені Хронопулу, яка також є активним членом Грецької соціалістичної партії (PASOK) і, як очікується, балотуватиметься на майбутніх виборах.

Питання буде обговорюватися в комітеті Європарламенту з правових питань (JURI), а потім за зняття імунітету з Георгуліса проголосують на пленарному засіданні.

Керівна партія "Нова демократія" відразу розкритикувала СІРІЗА, вимагаючи пояснень, а PASOK зазначила, що натяк євродепутата на майбутні вибори є нісенітницею.

Вибори в Греції відбудуться 21 травня, і очікується, що PASOK матиме "золоту акцію" у формуванні уряду. Як консервативна "Нова демократія", так і головна опозиційна партія СІРІЗА повинні співпрацювати з PASOK, щоб сформувати уряд відповідно до нового виборчого закону, який буде застосований вперше.

Нагадаємо, колишня віцепрезидентка Європейського парламенту Єва Кайлі, яка фігурує в корупційному скандалі через підкуп з боку Катару, вийшла з-під варти і хоче повернутись до роботи у Брюсселі й клопотатиме про зняття електронного браслета.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: