Експорт італійського вина до Росії у 2022 році встановив рекорд

Неділя, 2 квітня 2023, 12:28

Італія, згідно з офіційною статистикою, минулого року експортувала до Росії вина на 172 мільйони євро, що є рекордним показником з початку ведення статистики.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомила асоціація італійських виноробів Coldiretti.

У 2022 році Італія стала провідною країною-постачальником вина до Росії з часткою ринку близько 30%, випередивши Іспанію та Грузію, а найпопулярнішими винами, окрім просекко й асті, були вина з Тоскани, Сицилії, П'ємонту та Венето.

Понад половина всіх італійських вин, що продаються в Росії, – це ігристі вина, загальна вартість експорту яких у 2022-му становила понад 91 мільйон євро, або на 28% більше у порівнянні з роком раніше.

Санкції Європейського Союзу прямо забороняють продаж вин Росії. Хоча там передбачені обмеження на предмети розкоші вартістю понад 300 євро за одиницю – що поширюється і на вина, – це стосується обмеженого сегменту італійської продукції.

Назагал, зазначає Coldiretti, ринок італійського вина в Російській Федерації за останні десять років зріс на понад 70%, а з 2000 року – майже в 25 разів.

Як повідомлялось, до осені 2022 року німецький експорт до Росії впав більш ніж на 50% порівняно з попереднім роком, але імпорт з Росії скоротився менш різко, незважаючи на припинення поставок викопного палива.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: