На рідкісному аукціоні у Швейцарії за $6,1 млн продали скелет тиранозавра

Четвер, 20 квітня 2023, 13:44

У Швейцарії на рідкісному аукціоні продали скелет тиранозавра рекса за 6,1 млн доларів США приватному європейському колекціонеру.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє британське The Guardian

Скелет динозавра під назвою "Трініті" складається зі складеного скелета з 293 кісток трьох динозаврів, розкопаних між 2008 і 2013 роками у формаціях Хелл-Крік і Ланс-Крік у штатах Монтана і Вайомінг.

Скелет має 3,9 метра у висоту, 11,6 метра в довжину і 2,65 метра в ширину. Більше половини кісток скелета є оригінальними, а решта зроблені з гіпсу та епоксидної смоли.

Очікувалося, що скелет, вік якого становить від 65 до 67 мільйонів років, буде проданий за вищу ціну. Його виставив на продаж анонімний громадянин США. 

Скелет динозавра придбав приватний європейський колекціонер сучасного мистецтва та решток динозаврів в аукціонному домі Koller у Цюриху.

Аукціоніст Сиріл Коллер заявив, що це був перший випадок в Європі і лише третій у світі, коли цілий скелет тиранозавра виняткової якості був виставлений на аукціон, йдеться в заяві Koller, найбільшого швейцарського аукціонного дому.

Коллер висловив оптимізм з приводу того, що хоча скелет був проданий приватному покупцеві, він залишиться у відкритому доступі.

Експерти попереджають, що така торгівля може завдати шкоди науці, оскільки зразки потрапляють у приватні руки і стають недоступними для дослідників.

Нагадаємо, восени 2021 року в Парижі за 6,6 млн євро продали з аукціону найбільший скелет трицератопса.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: