Відстороненого генпрокурора Молдови звинуватили у незаконному збагаченні

П'ятниця, 21 квітня 2023, 11:50

Відстороненому від посади генеральному прокурору Молдови Александру Стояногло висунули звинувачення в незаконному збагаченні. 

Цю інформацією виданню Newsmaker підтвердили 21 квітня в Антикорупційній прокуратурі, повідомляє "Європейська правда".

В антикорупційному відомстві зазначили, що 19 квітня Стояногло висунули обвинувачення "за вчинення злочину незаконного збагачення".

Як РФ та її агенти зійшлися у боротьбі за вплив на вибори у Молдові

Звинувачення стосується квартири, придбаної у 2015 році, яка була зареєстрована на старшу доньку відстороненого генпрокурора. На той час Стояногло не обіймав жодної державної посади.

Стояногло заявив, що готовий довести походження грошей. Він стверджує, що на момент придбання квартири не був ні генпрокурором, ні депутатом, ні держслужбовцем, тому у нього немає підстав бути фігурантом розслідування.

У 2021 році проти Стояногло завели п'ять кримінальних справ. До цих п'яти згодом додалися ще кілька, а частину з них уже передали до суду.

У вересні 2022 року проти Стояногло порушили кримінальне провадження за підозрою в незаконному збагаченні.

Стояногло затримали на початку жовтня 2021 року, а потім відсторонили від посади після того, як в його офісі і будинку відбулися обшуки.

Арешт Стояногло став сенсацією, але не несподіванкою. Одночасно він дав можливість проросійській опозиції піти у контрнаступ. Деталі читайте у статті "Європейської правди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: