У Німеччині проведуть переоцінку обставин теракту на Олімпіаді 1972 року в Мюнхені

П'ятниця, 21 квітня 2023, 18:38

Німеччина призначила комісію з восьми осіб для переоцінки обставин нападу на ізраїльських спортсменів і членів команди на Олімпійських іграх 1972 року в Мюнхені, щоб відповісти на невирішені питання.

Про це заявила міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Tagesspiegel.

Проєкт є частиною більш широкого урядового підходу до пошуку примирення з сім'ями загиблих, включаючи пропозицію компенсації у розмірі 28 мільйонів євро.

Вісім експертів з різних галузей науки мають науково представити та оцінити події, а також пре- та пост-історію того часу. Інститут сучасної історії Мюнхен-Берлін буде підтримувати роботу комісії.

"Занадто багато років бракувало розуміння або переоцінки тих подій, прозорості щодо них або прийняття відповідальності за них", – сказала Фезер.

Палестинці з угруповання "Чорний вересень" взяли в заручники членів ізраїльської олімпійської команди 5 вересня 1972 року.

Одинадцять ізраїльтян, німецький поліцейський і п'ятеро палестинських терористів загинули після протистояння в олімпійському селищі та на сусідньому аеродромі Фюрстенфельдбрука.

Ігри продовжилися в 1972 році після нападів, і МОК знадобилося майже півстоліття, щоб задовольнити прохання родин про офіційний акт пам'яті на олімпійському заході.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: