У США створили документальний серіал про уряд Санни Марін

П'ятниця, 21 квітня 2023, 19:40

Американський стримінговий сервіс HBO Max завершив роботу над серіалом "Перша п’ятірка" (First Five) про уряд наймолодшої в історії Фінляндії прем’єрки Санни Марін.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Variety.

Документальний серіал про уряд Марін налічує три 35-хвилинні серії та позиціонується як особистий портрет її та чотирьох партнерок по коаліції, який пропонує "погляд зблизька на життя видатних політиків у безпрецедентні часи".

Автори стверджують, що "Перша п'ятірка" порушує важливі теми влади та ролі жінок у ній, показуючи, що навіть у Фінляндії – країні з тривалою традицією участі жінок у політиці їх досі судять і критикують суворіше, ніж колег-чоловіків.

Лідер не у футлярі. Як бурхлива вечірка прем’єрки Фінляндії збурила країну – але не всю

"Перша п'ятірка" став першим фінським документальним серіалом HBO Max.

Колишня лідерка соціал-демократів, Санна Марін стала прем'єр-міністеркою Фінляндії в грудні 2019 року, коли їй було 34. Свій уряд вона формувала зі ще п’ятьома партіями, четверо з яких очолювали жінки.

Через кілька місяців після приходу до влади Марін постала перед пандемією коронавірусу, а у 2022 році її уряд застав повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Крім того, вона зазнавала критики через те, що продовжувала відвідувати вечірки на посаді прем’єрки.

На виборах у квітні 2023 року Соціал-демократична партія Фінляндії зазнала поразки, й Марін подала у відставку з посади голови уряду та лідерки партії.

Читайте також: Фінляндія змінює владу: чого чекати від відставки Санни Марін з посади прем'єра

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: