Двоє кліматичних активістів у Британії сядуть у в'язницю за те, що лазили по мосту

П'ятниця, 21 квітня 2023, 20:03

Окружний суд міста Саутенд-он-Сі в п’ятницю засудив до ув’язнення кліматичних активістів руху Just Stop Oil Моргана Троуленда й Маркуса Декера, які видерлись на автомобільний міст на знак протесту й спричинили затримки в русі транспорту.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

40-річний Троуленд і 34-річний Декер за допомогою альпіністського спорядження піднялись на міст імені королеви Єлизавети II у жовтні 2022 року й на висоті 60 метрів розгорнули банер із написом Just Stop Oil ("Просто зупиніть нафту").

Через це міст перекрили на 40 годин, а позаяк він сполучений із однією з найбільш навантажених європейських доріг, це призвело до значних заторів.

Як повідомила поліція Ессекса, серед постраждалих через затор була "вагітна жінка, яка потребувала термінової медичної допомоги", людина, яка проґавила похорон найкращого друга, а також компанія, яка втратила майже 200 тисяч доларів.

Троуленда й Декера ще 20 жовтня арештували й помістили під варту. Нині їх засудили до трьох років та двох років і семи місяців ув’язнення відповідно за порушення громадського порядку.

"Ви повинні бути покарані за хаос, який ви спричинили, і щоб утримати інших від наслідування вас… Своїми діями ви призвели до того, ця дуже важлива дорога була закрита на 40 годин", – заявив суддя у справі.

Just Stop Oil в останні місяці організовують серію руйнівних протестів, намагаючись зупинити уряд Британії від розвідки нових родовищ нафти й газу в Північному морі.

Як повідомлялось, у парламенті Італії розглядають проєкт закону про запровадження кримінальної відповідальності за вандалізм щодо об’єктів культурної спадщини, до чого вдаються на знак протесту кліматичні активісти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: