Експортно-кредитне агентство Італії готове виділити 1 млрд євро для роботи в Україні

Середа, 26 квітня 2023, 16:13

Експортно-кредитне агентство Італії SACE готове відновлювати роботу з Україною, що є дуже важливим сигналом для італійського бізнесу.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на брифінгу в Римі в середу з прем'єром Італії Джорджією Мелоні, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"На додачу до лінії в 500 млн євро агентство готове, за нашими даними, виділити ще 1 млрд євро, щоби підтримати торговельно-фінансові операції, зокрема у сфері охорони здоров'я та інфраструктури", – сказав глава українського уряду.

Він додав, що італійська фінансова установа розвитку SIMEST підтримає інвестиції італійських компаній у відновлення України через інструменти експортних кредитів, пільгове кредитування і прямі інвестиції.

Зі свого боку Мелоні зазначила, що уряд Італії підтримуватиме приватний сектор, співпрацю між підприємствами двох країн, наголосивши, що відновлення України – справа всієї Європи.

"Зараз інвестувати в Україну – це не ризик, на мій погляд, а одна з найбільш далекоглядних інвестицій, які можна зробити сьогодні", – заявила прем'єр Італії.

Мелоні також заявила, що Італія допомагатиме Україні якнайшвидше виконати критерії, необхідні для повноцінного членства в ЄС і прискорення процесу початку перемовин про вступ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: