На виборах у Туреччині стартувало голосування для громадян за кордоном 

Четвер, 27 квітня 2023, 14:51

Громадяни Туреччини за кордоном в четвер розпочали голосувати на загальнонаціональних виборах, які визначать долю влади президента Реджепа Таїпа Ердогана після двох десятиліть його перебування на чолі країни.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство АР.

Близько 3,4 мільйона турецьких громадян за кордоном можуть проголосувати на виборах до 9 травня. Голосування в самій Туреччині відбудеться лише 14 травня.

Партія Ердогана та його речник заперечили чутки про нібито інфаркт у президента

Останні опитування громадської думки в Туреччині показали незначну перевагу головного суперника Ердогана, лідера лівоцентристської опозиції Кемаля Киличдароглу.

Якщо жоден з кандидатів не отримає абсолютну більшість голосів, то 28 травня відбудеться другий тур президентських виборів. Голосування за кордоном у такому випадку заплановане на 20-24 травня.

Закордонні виборці почали голосувати на тлі занепокоєння щодо стану здоров'я Ердогана після того, як він був змушений скасувати передвиборчі мітинги в середу і в четвер. 

Тим не менш, 69-річний лідер планує у четвер взяти участь через відеозв’язок у церемонії з нагоди інавгурації першої в Туреччині атомної електростанції.

На тлі повідомлень у ЗМІ партії Ердогана та його речнику довелося заперечувати чутки про нібито інфаркт у турецького президента.

Детально про турецькі вибори – у відеоблозі "ЄвроПравди", а також у статті Ердоган за крок до поразки: як може змінити Туреччину перемога опозиції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: