Партія Ердогана та його речник заперечили чутки про нібито інфаркт у президента

Четвер, 27 квітня 2023, 08:20

У партії президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана та його комунікаційній службі заперечили чутки про те, що причиною нездужання турецького лідера став інфаркт. 

Як повідомляє "Європейська правда", їхні заяви наводить агентство Anadolu.

Заступник керівника та речник Партії справедливості та розвитку Омер Челик заявив, що у мережі ширяться "аморальні неправдиві новини" про здоров’я Ердогана.

Він запевнив, що президент продовжує виконувати посадові обов’язки і після одноденної паузи повернеться до запланованого графіку, а також подякував усім, хто побажав Ердогану швидшого одужання. 

Керівник пресслужби Ердогана Фахреттін Алтун поширив разом зі своїм коментарем декілька прикладів повідомлень з припущеннями, що Ердогану довелося взяти паузу у передвиборчій кампанії через інфаркт і його нібито екстрено госпіталізували. 

"Рішуче відкидаємо ці безпідставні заяви про здоров’я президента… Завтра президент через відеозв’язок візьме участь у відкритті атомної електростанції. Ніяка дезінформація не змінить той факт, що турецький народ – зі своїм лідером і Ердоган та його партія прямують до перемоги на виборах 14 травня", – заявив речник.

Нагадаємо, увечері 25 квітня Ердогану несподівано стало зле під час телеефіру, через що програму призупиняли, а потім передчасно завершили. Президент після паузи повертався у студію та пояснив, що втомився від інтенсивного графіку останніх днів та має проблеми зі шлунком. 

Згодом стало відомо, що Ердоган скасував передвиборчу програму в середу за порадою лікарів.

14 травня у Туреччині пройдуть президентські і парламентські вибори, на яких 69-річний Ердоган змагатиметься зі спільним кандидатом від опозиції Кемалем Киличдароглу. 

Детально про це – у відеоблозі "ЄвроПравди", а також у статті Ердоган за крок до поразки: як може змінити Туреччину перемога опозиції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: