У Польщі відкрили відбудований практично з нуля аеропорт Радом

фото
Четвер, 27 квітня 2023, 18:11

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький офіційно відкрив аеропорт Варшава-Радом, розташований приблизно за 100 кілометрів від польської столиці.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Polsat News.

"Мало хто вірив, що ця інвестиція взагалі буде реалізована. (...) Це доводить мені, що ми знімаємо з Радома прокляття, яке комуністи наклали на це місто після 1976 року, після червня", – заявив прем'єр-міністр.

Моравецький стверджує, що аеропорт в Радомі має "багато сенсу". "Сьогодні порт Варшава-Окенце абсолютно перевантажений, тому створення цього порту має велике значення для того, щоб розвантажити порт Варшава-Окенце, а в майбутньому і Центральний комунікаційний порт. Тому він має великий сенс з точки зору інфраструктури, логістики", – підкреслив прем'єр-міністр.

Рейси з Радома виконуватиме авіакомпанія LOT. З 28 квітня пасажири зможуть відправитися до трьох європейських міст: Парижа, Рима та Копенгагена.

 

Аеропорт Радома розпочав свою діяльність у травні 2014 року. Протягом короткого часу з міста здійснювалися рейси, зокрема, до Риги та Берліна. Це був єдиний аеропорт загального користування в Польщі, створений без підтримки ЄС. Місто інвестувало в його створення понад 100 мільйонів злотих.

Після того, як у 2018 році муніципальна компанія Port Lotniczy Radom була визнана судом банкрутом, аеропорт був викуплений компанією Polskie Porty Lotnicze і побудований майже з нуля. Вартість інвестицій становить близько 800 мільйонів злотих. Термінал зможе приймати близько мільйона пасажирів на рік на початковому етапі, а згодом – понад три мільйони осіб на рік.

Як повідомлялося, під час церемонії відкриття аеропорту Варшава-Радом два військові навчальні літаки зачепилися крилами в повітрі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: