Генсек НАТО: Ми б хотіли, щоб Україна звільнила більше своїх земель

Вівторок, 4 квітня 2023, 10:34

Важливо не допустити замороження нинішньої лінії фронту в Україні та забезпечити можливість Києву звільнити більше захоплених росіянами територій.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг у інтерв’ю "Радіо Свобода" в Брюсселі, повідомляє "Європейська правда".

Столтенберг зазначив, що слід обережно розмірковувати про ймовірність сценарію, за якого лінія фронту буде заморожена там, де вона пролягає зараз.

ЗМІ: Столтенберг пропонує членам НАТО виділяти по 500 млн євро на рік для України

"Вважаю, наша відповідальність полягає у тому, щоб переконатися, що цього не трапиться, щоб максимізувати ймовірність того, що до цього не дійде", - сказав генсек НАТО.

Столтенберг наголосив, що у НАТО хочуть, аби Україна була здатна звільнити якнайбільше окупованих територій.

"Те, чого ми б хотіли, – це бачити Україну, яка здатна звільнити більше землі, відкинути солдатів президента Путіна, і тоді це може створити умови для якихось переговорів", - зауважив він.

Генсек наголосив, що Україна сама вирішує, які умови для переговорів та їхній результат прийнятні для неї.

"Але ми знаємо: те, що відбувається за столом переговорів, нерозривно пов’язане зі становищем на полі бою. Отже, якщо хочемо шляхом переговорів досягти рішення, при якому Україна завтра переможе як незалежна суверенна держава, тоді нам потрібно надати військову підтримку сьогодні", - сказав Столтенберг.

Нагадаємо, напередодні генсек НАТО заявив, що міністри закордонних справ країн-членів Альянсу у вівторок погодять старт розробки багаторічної програми підтримки для України.

За даними ЗМІ, Столтенберг просить країни-члени виділяти по 500 мільйонів євро на рік для Комплексного пакета допомоги Україні, через який вона отримує нелетальну допомогу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: