Фінські ультраправі вийшли з групи Європарламенту, яку утворили Ле Пен і Сальвіні

Середа, 5 квітня 2023, 18:30

Два євродепутати від ультраправої фінської партії "Справжні фіни" вирішили вийти з групи "Ідентичність і демократія", куди входять зокрема "Альтернатива для Німеччини" й "Національне об’єднання" Марін Ле Пен.

Про це йдеться в опублікованій у середу заяві партії, яку цитує "Європейська правда".

Як зазначають "Справжні фіни", до виходу з групи Європарламенту їх спонукали "радикальні зміни в політиці безпеки Фінляндії, спричинені жорстокою агресивною війною, розпочатою Росією".

Хоча прямо ці зміни не вказуються, та напередодні Фінляндія офіційно стала 31-им членом Північноатлантичного Альянсу.

"Справжні фіни" повернуться до Групи європейських консерваторів і реформістів (ECR), членом якої вони були в Європарламенті у 2014-2019 роках", – ідеться у заяві, де уточнюється, що рішення було ухвалене одностайно.

Група "Ідентичність та демократія" була утворена після виборів до Європарламенту у 2019 році. Її членами є депутати з десяти країн, насамперед представники ультраправих "Ліги" італійця Маттео Сальвіні, "Національного об’єднання" Ле Пен та "Альтернативи для Німеччини".

Представники партій групи, як правило, висловлювали більш лояльне ставлення до Росії та закликали припинити запроваджені проти неї санкції і військову допомогу Україні.

"Справжні фіни" натомість наголошували, що будуть підтримувати Україну до перемоги над Росією і після неї.

Після виходу фінських депутатів Група європейських консерваторів і реформістів Європарламенту налічує 64 членів – на два менше, ніж "Ідентичність і демократія".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: