Прем’єр Латвії: країні доведеться підвищувати пенсійний вік 

Четвер, 6 квітня 2023, 13:36

Прем’єр-міністр Латвії Криш’яніс Каріньш констатував, що уряду доведеться так чи інакше підвищувати вік виходу на пенсію, щоби система соцзабезпечення залишалася життєздатною.

Як повідомляє Delfi, пише "Європейська правда", про це він сказав на позачерговому засіданні уряду 6 квітня. 

Уряд переглядав підготовлену Мінфіном Програму стабільності на 2023-26 роки, де наводиться прогноз щодо економічних показників і держбюджету.

У цьому контексті прем’єр констатував, що Латвії невдовзі доведеться підвищувати пенсійний вік, щоби у майбутньому пенсіонери могли отримувати гідні виплати. 

"Нашій країні неминуче доведеться робити це, крок за кроком. Якщо не зробити цього, наші діти не зможуть забезпечувати тих, хто працює зараз, коли вони підуть на пенсію. Нам необхідно готувати до цього суспільство і пояснювати ситуацію", - зазначив Каріньш. 

Він не уточнив, яке підвищення пенсійного віку необхідне, щоб система залишалася життєздатною. 

Зараз вік виходу на пенсію у Латвії - 64,5 роки, вік раннього виходу на пенсію - 62,5 роки. 

Як відомо, у Франції рішення президента й уряду протиснути непопулярну пенсійну реформу спричинило масштабні протести. Уряд відкидає можливість поступок попри суспільне невдоволення.  

Читайте детальніше на цю тему у статті: Франція у вогні: як Макрон пішов на вкрай непопулярну реформу і куди це заведе країну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: