У Зеленського пояснили, що не підуть на поступки Росії у питанні Криму

Четвер, 6 квітня 2023, 15:01

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що переговори з РФ можливі тільки після виведення російських військ з усієї території України, у тому числі з Криму.

Про це він написав у Twitter, повідомляє "Європейська правда".

"Про базове. Підставою для проведення реальних переговорів з РФ є повноцінне виведення російських збройних угруповань за міжнародно визнані кордони України 1991 року. Включно з Кримом", - йдеться у повідомленні.

"Про будь-які територіальні поступки чи торги нашими суверенними правами не може йти мови", - додав він.

Допис Подоляка, очевидно, з'явився як реакція на публікацію у Financial Times, де наводять слова заступника керівника Офісу президента Андрія Сибіги про те, що Київ не виключає початку перемовин з Росією тоді, коли ЗСУ вийдуть до адмінмежі з Кримом. 

Згідно з цитатою Сибіги у FT, Київ допускає початок переговорів з Росією про Крим, коли українські війська успішно вийдуть до адмінмежі з окупованим півостровом. Сибіга додав, що це не виключає повернення Криму військовим шляхом. 

Пізніше речник президента України Сергій Никифоров порадив орієнтуватися лише на заяви Володимира Зеленського у тому, що стосується перспектив перемовин з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: