Екскомандира "Вагнера", який втік до Норвегії, затримали у Швеції: їздив начебто за цигарками

П'ятниця, 7 квітня 2023, 15:20

Поліція Швеції на початку цього тижня заарештувала екскомандира ПВК "Вагнер" Андрія Медведєва, який у січні втік з Росії до Норвегії.

Норвезький адвокат Медведєва підтвердив арешт свого клієнта норвезькому виданню Dagbladet, повідомляє "Європейська правда".

Медведєв, який воював проти України у лавах найманців-"вагнерівців" і попросив про притулок у Норвегії, заявив, що їздив до Швеції, щоб купити там дешевші цигарки.

Поліція Норвегії звільнила з-під варти колишнього вагнерівця-втікача

"Він думав, що зможе поїхати до Швеції. На жаль, шукачі притулку не мають такої можливості. Він просить вибачення за це непорозуміння і сподівається, що незабаром його передадуть назад до Норвегії", - повідомив Dagbladet адвокат колишнього "вагнерівця" Бриньюльф Ріснес.

За повідомленнями преси, Медведєв вирішив поїхати автобусом з Норвегії до Швеції, тому що йому сказали, що там цигарки коштують вдвічі дешевше. 

Адвокат зазначив, що цей інцидент не повинен мати жодного стосунку до його справи про надання притулку в Норвегії.

Це не перший випадок, коли Медведєв зіткнувся з проблемами після втечі до Норвегії. Наприкінці лютого його затримали за бійку біля пабу в Осло.

Медведєв втік з Росії, перетнувши кордон з Норвегією 13 січня. 

Норвегія підтвердила втечу і прохання про притулок екскомандира "Вагнера"

Втеча Медведєва привернула величезну світову увагу. Він розповів, що воював на боці роти найманців "Вагнера" в Бахмуті на сході України, але втік з Росії, бо боїться за своє життя через жорстокість "вагнерівців" до бойовиків з власної ПВК.

Після незаконного перетину кордону Медведєв попросив про притулок у Норвегії.

Медведєв був командиром підрозділу, до якого входив Євген Нужин - найманець "Вагнера", чию страту кувалдою зафіксували на відео, що з’явилося в мережі в листопаді 2022 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: