Поліція Норвегії звільнила з-під варти колишнього вагнерівця-втікача

Середа, 25 січня 2023, 16:41

Норвезька поліція заявила в середу, що не буде намагатися інтернувати колишнього командира ПВК "Вагнера" Андрєя Медведєва, який нещодавно втік до Норвегії, і наказала йому залишатися в таємному місці з міркувань безпеки.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство Reuters.

У понеділок поліція повідомила, що Медведєв був затриманий імміграційною поліцією і перебуває в імміграційному центрі тримання під вартою Трандум за межами Осло через його незгоду щодо заходів, вжитих для забезпечення його безпеки.

Поліція Норвегії затримала екскомандира "Вагнера", який попросив про притулок

Трандум - місце, де шукачі притулку, яким  відмовили в наданні притулку, утримуються до їх депортації. Поліція заперечила припущення, що Медведєв може бути депортований до Росії.

"Імміграційний підрозділ поліції звільняє Медведєва з... центру Трандум з наказом перебувати в певному місці проживання", - йдеться в повідомленні поліції, надісланому електронною поштою агентству.

Поліція мала час до середи, щоб вирішити, чи звертатися до суду за ордером на інтернування вагнерівця.

Норвезький адвокат Медведєва Брінюльф Ріснес у понеділок заявив, що Медведєв був затриманий через "незгоду" з заходами, вжитими для забезпечення його безпеки, і сказав, що існує "нульова ймовірність" його депортації до Росії.

Медведєв втік з Росії, перетнувши кордон з Норвегією 13 січня. 

Він заявив, що боїться за своє життя після того, як став свідком вбивств і жорстокого поводження з російськими ув’язненими, яких завербували у групу "Вагнера" і привезли на лінію фронту в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.