Кулеба розповів про перші результати "посольського ліфту": понад 1000 звернень

Середа, 10 травня 2023, 17:47

Понад тисяча кандидатів подали вакансії на роботу послами України в Африці після того, як Міністерство закордонних справ влаштувало відкритий конкурс.

Про це у Facebook написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє "Європейська правда".

За словами міністра, за майже два місяці з оголошення відкритого конкурсу МЗС отримало й опрацювало 1038 звернень, зокрема 75 – від чинних та колишніх дипломатів, 126 – науковців і викладачів, 387 – підприємців і представників ділових кіл, 56 – держслужбовців і працівників державних підприємств.

Також подавались представники сектора безпеки й оборони, представники громадянського суспільства, правники, "медійники, студенти, медики, місцеві депутати та багато інших категорій".

Серед цих кандидатів, додав Кулеба, близько сотні "мотивованих і сильних кандидатів" запропонують на рівних умовах із іншими потенційними кандидатами взяти участь у відкритих конкурсах МЗС на посади за кордоном або в доборі на посади в Києві.

В МЗС визнали кадровий голод і створюють систему добору послів "з-поза системи"

"Від самого початку я розумів, що серед сотень звернень реальних кандидатів на посади послів буде кілька десятків. Так і сталося. Ми знайшли майже тридцять дуже сильних кандидатів на посади послів. Зараз вони вже проходять тести та отримують запрошення на співбесіди від HR-служби МЗС", – зазначив міністр.

Далі, каже голова Міністерства закордонних справ, відібрані кандидати пройдуть співбесіди з ним, і за підсумками він подасть президенту фінальний список кандидатів.

"Якщо з тисячі заявок ми знайдемо більше 50 нових мотивованих дипломатів від посла та нижче по вертикалі, цю революцію (відкритий конкурс на посаду послів. – Ред.) варто було починати", – вважає Кулеба.

Читайте також: Посольський ліфт. Навіщо потрібен і як працюватиме "конкурс" Кулеби для топдипломатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: