У Норвегії засудили за недбалість офіцера через затоплення фрегата ВМС

Понеділок, 15 травня 2023, 13:08

Норвезький суд визнав винним у недбалості командира фрегата ВМС Норвегії, який затонув після зіткнення з нафтовим танкером у 2018 році.

Про рішення суду округу Хордаланд повідомило агентство АР, пише "Європейська правда".

Неназваного офіцера засудили до 60 днів умовного ув'язнення. Його адвокат заявив, що підзахисний розчарований результатом.

8 листопада 2018 року офіцер перебував на службі всього протягом 8 хвилин, коли 134-метровий фрегат KNM Helge Ingstad зіткнувся з нафтовим танкером Sola TS неподалік від Бергена.

137 членів екіпажу фрегата евакуювали, а саме судно затонуло, оскільки мало велику пробоїну. Вісім осіб отримали легкі поранення.

Командир став єдиною особою, яку притягнули до кримінальної відповідальності за цей інцидент.

Офіцер визнав, що не все зробив правильно. Однак він вважає несправедливим покладати відповідальність за корабельну аварію виключно на нього. Офіцер стверджував, що помилки допустили і на танкері, і в центрі морського руху, який відповідав за рух суден у регіоні.

Після аварії фрегат підняли і відправлени на металобрухт, оскільки його ремонт виявився занадто дорогим.

Танкер отримав лише незначні пошкодження в результаті зіткнення.

У лютому 2022 року компанія Twitt Navigation Ltd, власник танкера, погодилася виплатити норвезькій державі 235 мільйонів крон (22 мільйони доларів США) в рамках мирової угоди, пов'язаної із зіткненням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: