Прем’єрка Естонії: Росія має вийти з України, як СРСР з Афганістану

Понеділок, 15 травня 2023, 13:36

Росія має відступити з України, як Москва відступила з Афганістану у 1980-х роках.

Про це заявила у понеділок прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас в інтерв'ю Politico під час демократичного саміту в Копенгагені, пише "Європейська правда".

"Війна закінчиться, коли Росія зрозуміє, що припустилася помилки, як це було в Афганістані, коли вони вивели війська через 10 років", – сказала Каллас.

Радянський Союз вивів війська з Афганістану у 1988-1989 роках після майже десятирічної війни на тлі невдалої військової кампанії та важкої економічної ситуації всередині країни.

"Якщо ви думаєте, що все це почалося у 2014 році (з анексії Росією Криму. – Ред.), то ми вже на десятому році", – додала Каллас.

МЗС викликає посла Угорщини після того, як Орбан порівняв Україну з Афганістаном

Естонська лідерка закликала країни ЄС продовжувати підтримувати Україну, щоб дати зрозуміти Росії: вона не може перемогти. 

Каллас також прокоментувала можливу роль Китаю у встановленні миру в Україні. 

"Тут є один агресор і жертва. Робити все це розмитим – у чиїхось інтересах. Але я думаю, що, звичайно, краще, якщо Китай буде на нашому боці. І ми маємо працювати у цьому напрямі", – зазначила глава естонського уряду. 

Президент Володимир Зеленський у відеозверненні до Копенгагенського саміту демократії закликав НАТО ухвалити "позитивне політичне рішення" щодо заявки Києва на членство в Альянсі на липневому саміті у Вільнюсі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: